Farthållning på Söder Runt

Vi hade fått i uppdrag att hålla tre farthållningsgrupper på Söder Runt i år, 60 min, 50 min och 40 min. Ingen av oss hade sprungit detta lopp eller varit farthållare för den delen så det var med en viss nervositet vi tog oss an detta. Loppet är inte det största men väl arrangerat och trevlig atmosfär bland löpare och funktionärer.

Anna som hade ansvar för 60 minutersgruppen hade fått med sig Eva och Linda från en av våra löpgrupper på Östermalm. Det var dessutom Evas första lopp någonsin och det gick så jäkla bra för dem. Blir så stolt och glad!

Vi hade alla tre en skara löpare som tog sikte på våra ballonger och sprang med oss. Vissa lämnade oss tidigt och vissa var med hela loppet. Jag hade hur kul som helst och njöt hela vägen. Bra stämning på löpare, publik och funktionärer. Sista delen av loppet längst Söder mälarstrand blev det tyngre för några löpare och då var det bara peppa på så gott man kunde. Så många kämpar där som slog sina personbästa och gjorde ett starkt lopp. Det var ett stort nöje att dela detta med er.

Efter målgång var det många high fives och tack från lyckliga löpare med nya rekord på milen. Skrapan som är en sponsor till Söder Runt och även fixade våra ballonger vi sprang med hade fotografer längs banan. De är deras bilder vi lånat till inlägget. Fler hittar ni på deras Facebook.

Tack alla som gjorde detta till den fest det blev, hoppas vi ses på Kistaloppet den 17 september. Vi kommer troligtvis ha farthållning där med.