Hellas Frostbite Swimrun

Naturfys Swimrun
Pre racemeet på Hellas Frostbite Swimrun

 

När jag såg inbjudan till detta kunde jag inte låta bli. Swimrun på vintern för en god sak, Barncancerfonden/Team Rynkeby och Röda Korset/Swimrunforlife. 12800 kr fördelades mellan dessa enligt tävlingsledningen, bra av oss.

Vi var 40 st förväntansfulla deltagare på startlinjen som ville prova om detta går att göra på vintern. Nu var det runt 8 grader i luften så väldigt vintrigt var det ju inte. De 3 graderna i vattnet var det man tänkte lite extra på. Simningen på denna trevarvsbana var kort, jag uppskattar den till 70 meter. Fortfarande 3 grader…

 

https://www.instagram.com/p/-6P_tqpwiF/

 

Tre varv alltså, löpningen gick på elljusspåret bakom Hellasgården. Spåret hade några backar så det gick att få lite puls om man ville. Det var ett gäng som stack iväg i bra tempo precis som det ska vara. Det var första gången jag sprang här så tog det lite lugnt med planen att öka på de kommande varven om jag har det i mig. Efter några backar kom man ned längst med Källtorpssjön och började tänka på simningen. Innan jag hoppade i mötte jag de som ledde tävlingen. Tänkte att klarade de av simningen gör jag det med. Drog ned hakbandet på min neoprenmössa och fixade till simglasögonen innan jag hoppade i.

 

Hellas Frostbite Swimrun

 

Det var kallt men inget som inte gick att koppla bort. Tänkte att faan vad länge sen det var jag simmade. Det stod en läkare på bryggan och kolla oss efter simningen. Det var även här det stod åskådare och hejade på oss, det gjorde de bra. Direkt efter bryggan fick man ett gummiband runt handleden. Två till.

 

Swimrun Naturfys

 

Nästa varv gick lite snabbare, jag passerade några löpare som hade klätt sig för varmt. Det var många som hade det, extra neoprenvästar, merinounderställ och dykarhandskar. Jag är lite glad att jag inte äger något sådant för då hade jag också klagat på värmen, hur konstigt det än kan låta. Hade utan problem kunnat köra i min klippta dräkt och det var några som gjorde det.

Var rätt ensam de två sista varven, undrade var alla var. Mötte bara folk vid istigningen i vattnet innan och efter simmet. Många high fives där och det var kul. Andra simningen kände jag kylan i fötterna, fortfarande inget problem och de blev varma efter lite löpning igen.

Sista varvet gick bra det med, ensamt. Hade mycket kvar i kroppen så spurtade rätt pigg till målet och har gjort mitt första vinterswimrun, 9 km totalt.

 

 

Kul och mysigt event jag rekommenderar alla att prova nästa år. Tack alla för en kul och fin lördag.

Mer info här: Frostbite Swimrun 

2 svar på ”Hellas Frostbite Swimrun”

Stängt för kommentering.