Jag vann en löpanalys hos Salming RunLAB

Urban Tribes
Bild från föreläsningen om prestationspsykologi som var efter min löpanalys och workshopen runt den.

 

Jag såg på Facebook att Urban Tribes hade ett event jag ville vara med på och det var ett löppass, ”Dream catcher” med Rubin McRae som intresserade mig mest. De bjöds även en på en workshop om löpanalysen Salming RunLAB och en föreläsning av Lisa McRae och Pernilla om prestationspsykologi. Kvällen innan blev jag meddelad att jag vunnit en löpanalys och skulle bli en del av eventet.

Jag skulle nu en timme innan det drog igång vara på plats i Salming Concept Store på Kungsgatan där magin skulle ske. Pernilla och Alexander var mina coacher och operatörer. Efter frågor om vikt, tider, skador och annat drog vi igång.

 

löpband

 

Med ett antal markörer på kroppen skulle jag springa i 4 hastigheter baserat på mina tider på milen, 4:37, 4:00, 3:45 och 3:32 min/km. Innan detta hade jag aldrig sprungit på ett löpband undantaget vid skoköp för ett par år sen. Var lite nervös och detta vore fel tillfälle att bli avkastad och förnedrad. Efter mitt test/analys skulle vi köra igen inför deltagarna på workshopen om analysen. Iklädd löpskor, tighta shorts och ett band runt huvudet med markörer satte vi igång. Pernilla gick runt och tittade på min löpning och teknik medans Alexander styrde bandet och såg till att informationen samlades in. Det sitter massa motion capture kameror i rummet och man filmas från alla vinklar.

”Vårt kamera system använder sig av optical motion capture system och passiva markörer, som erbjuder större noggrannhet än traditionella videoanalys system”

Själva löpningen varade väl i ungefär 10 minuter innan vi gick igenom resultatet. Några saker hade Pernilla snappat upp under testet och de bekräftades när all data gick igenom. Överlag såg det bra ut men det fanns några smådetaljer jag ska jobba med. Rörligheten i bröstryggen bör jag jobba med så armföringen blir något mjukare och mer dynamisk. Jag bör även jobba med aktiveringsövningar för sätesmuskulaturen så jag får med bäckenet i frånskjutet bättre. Små detaljer jag inte hade en aning om innan testet. Jag tog tydligen även ett lite längre steg med vänsterbenet än höger. Med detta fick man övningar för att komma tillrätta med sina utvecklingsområden. All info och data som kom fram finns tillgänglig i en portal man får tillgång till efter analysen. Exakt vad analysen innehåller kan ni läsa här.  Kul, intressant och proffsigt genomfört. Kan rekommendera er som vill nörda ner er ytterligare i löpningen att göra detta.

För er info så kastades jag inte av löpbandet vare sig under testet eller workshopen. Tack Urban Tribes för vinsten och tack Pernilla och Alexander för analysen. Snyggt jobbat!

[För markören över nedan bilder för playknapp]

Stängt för kommentering.