Löpklassen Steg 1 är i gång

Löpklassen Steg 1 Östermalm är nu igång och vi har kört två gånger på Skeppsholmen/Kastellholmen. Det är en populär plats för träning och löpning har vi märkt då det är många grupper som rör sig därute och det är kul. Vi kör även våra Naturfyspass där på tisdagsluncher.

Löpklassen utgår från Raoul Wallenbergs torg vid Berzelii park. Vi har dessa två tillfällen värmt upp med lugn jogg till Skeppsholmen där vi kört löpskolning (teknikövningar för bättre löpteknik), stegringslopp (fart och teknikövning) och olika intervaller. Första gången körde vi 5 X 2 minuter med 30 sekunders vila på en lätt kuperad bana som är c:a 400 meter. Andra tillfället körde vi backintervaller vid Kastellet på Kastellholmen, 3 st i bra fart blev det, sedan nedjogg tillbaka till Raoul Wallenbergs torg.

Klassen är för nya löpare eller löpare som vill komma igång igen så vi börjar enkelt och ökar svårighetsgraden och intensiteten eftersom. Jag delar även ut ”hemläxor” mellan tillfällena. Dessa två tillfällen har vi haft 6 st deltagare men jag har hört rykten om två nya deltagare till nästa tillfälle. Vill du vara med är det bara anmäla dig här.

Naturfys Löpning Löpklass
De första deltagarna i Naturfys löpklass steg 1. De är riktiga stjärnor och kommer bli grymma löpare.

 

Vi kommer utgå från samma plats varje tisdag onsdag kl.17:30 men var vi tar oss kommer variera. Det kommer dock vara i närheten då det inte är rena distanspass vi kör. Djurgården, Humlegården, Stockholm stadion och Skeppsholmen ligger bra till. Ni är välkomna att anmäla er.