Screen2perform hos Friskvårdskollen del 1

Friskvårdskollen Naturfys 1080map
Genomgång av tränings och skadehistorik innan testerna.

Jag vill fortsätta utvecklas och förbättra mina resultat på genomförda löp och swimrunlopp. Det innebär både ökad träningsmängd och teknikgnuggande, framförallt med simningen. Det tillsammans med att ha kul, må bra och vara skadefri är det som driver mig i min egen träning. Tidigare gjorde jag en löpanalys på Salming RunLAB som jag skrev om här. Denna gång är det en Screen2perform, S2P jag ska göra och den beskrivs så här på Friskvårdskollens hemsida:

  • Anamnes: Vi tar en kort beskrivning av din tränings- och skadehistorik. Hur ser din nuvarande situation ut och vad har du för kommande mål?
  • 1080MAP: En rörlighetsanalys utförs där kroppens samtliga tre rörelseplan beräknas ur ett 3D perspektiv.
  • Videonalys: Vi filmar dig i din tränings- och/eller idrottsmiljö för att identifiera just ditt rörelsemönster.
  • Funktionella tester: Individuellt utvalda tester utförs för att detektera såväl styrkor som svagheter speglat till ditt mål.
  • Summering och planering: Efter utförda tester kommer vi att summera dina resultat där vi skapar en plan för att nå ditt mål med en tydlig röd tråd.

Detta delas upp på 5 tillfällen a 60 min och min guide genom detta är Kristoffer Eriksson, Leg. Naprapat, dipl. löpcoach, 1080MAP Movement Analysis.

Första tillfället gick vi igenom mina mål, träning och skadehistorik enligt modellen ovan. Därefter var det dags att göra 1080 mappingen, böja, vrida, luta och kränga kroppen efter instruktioner från Kristoffer.

naturfys friskvård 1080mapscreen2perform 1080map träningNaturfys träning rörlighet

 

Efter detta var jag lagom uppvärmd för att bli filmad på löpbandet. Det blev en kortare löpning och jag konstaterar ännu en gång att jag är ovan att springa på löpband. Detta var ett mindre och smalare än det monstret de hade på Salming RunLAB, har för mig att det kostade typ 500.000 eller något så fullt förståeligt. Direkt efter det var det några funktionella övningar/test, höftlyft, utfall, och olika benvridningar för att kolla rörlighet. Detta gjorde vi det första tillfället och nästa gång har Kristoffer gått igenom alla resultat och analyserat alla siffror. Då får jag veta hur min kropp mår och vilka områden vi ska jobba vidare med. Det spar jag till ett kommande inlägg så håll koll.

Del 2, återbesöket.

 

Stängt för kommentering.