Susanne är en av testlöparna till Löparpaketet

Susanne är testlöpare åt Naturfys

Här kommer Susanne som är den tredje testlöparen av vårt Löparpaket. Ni kommer i en serie inlägg få följa alla våra tre grymma testlöpare på deras resa. Ser mycket fram emot att få jobba med dessa snorsportare.


För- och efternamn
Susanne Åkerberg

Ålder
50 år

Kort presentation av dig
Fotbollsspelare som utvecklades till snorsportare. Hittade kärleken till uthållighetsidrotten o då främst Triathlon genom en Svensk Klassiker (2015) och den gemenskap jag fann inom sporten som jag aldrig upplevt förut. Utmanas av själva uppgiften i träningen och uppfattar aldrig träningen som en uppoffring utan snarare som en investering – både fysiskt och mentalt. Att bemästra 3 grenar är häftigt i sig – att sedan vara en av de bättre i Sverige är som icing on top of the cake!

Hur tränar du idag?
Jag tränar ganska varierat – allt från 10 tim under lågsäsong till upp mot 18-20 under högsäsong beroende på vilken tävling jag har framför mig, och det är blandat sim/cykel/löp.

Varför vill du vara testlöpare av Löparpaketet?
Jag har aldrig någonsin löptränat på riktigt, dvs aldrig haft löpcoach. Jag springer mina pass o hoppas att det räcker, vilket det oftast gör. Med liten insats har jag blivit relativt snabb under några få år och det vore så himla kul att se om detta kan få mig att bli snäppet bättre – att nå mina drömmål. Att sedan få tillfälle att göra detta med några fler är sporrande – ska bli lika spännande att följa deras resa som min egen.

Har du haft en tränare innan?
Nej – jag har en coach som skriver mina träningsprogram men har eg aldrig jobbat med uppföljning (det är mina tävlingar som är det 🙂 )

Vad förväntar du dig av en tränare, vad är viktigt?
Viktigast är personkemin. Att jag vi får förtroende för varandra och är ärliga. Viktigt för mig är tydlighet och jag vill oftast veta exakt vad jag ska träna på och hur och behöver också veta varför.

Vad är ditt drömmål, kan ligga långt fram i tiden?
Halvmaran på 1:30 samt Sthlm Marathon 2019 under 3:30.


Glad att du vill följa med på detta och det kommer bli kul, utmanande och utvecklande för oss båda. Som det ska vara!

/Daniel

Övriga testlöpare: Kristel och Hanna