TEC 100 miles 160.9344 kilometer

tec100
Bild lånad från TEC – Täby Extreme Challenge


Det är längre än jag någonsin sprungit, mycket längre. Den längsta hittills är Ursvik Ultra 75 km som jag gjorde förra året. Den är vad jag förstått väldigt mycket mer kuperad men det går inte prata bort distansskillnaden.

Jag var inne i en fin träningsperiod och låg på fina veckodistanser med en kropp som kändes stark. Bra feeling. Men….

För c:a 20 år sen fick jag diagnosen Ulcerös kolit, en väldigt mild variant då jag inte haft några som helst problem under dessa 20 år. Tills nu. Det har givetvis ställt till det för mig under uppladdningen för TEC. Har inte kunnat springa i närheten av de distanserna jag behöver och gjorde innan. Tilläggas ska att jag nu mår bra och kan springa igen. Tankarna kom såklart att jag borde ställa in och skjuta detta lopp åt framtiden.

Efter lite tankemangel kom jag fram till att revidera mina tidigare mål och ge mig på loppet. Nytt mål är att överleva, ta mig igenom utan några tidsmål (bortsett från maxgränsen förstås på 30 timmar). Skulle det inte hålla så är jag ändå rikare på rutin och har förhoppningsvis lärt mig mer om mig själv.

En fin sak med detta lopp är att du kan hjälpa till i form av ”pacer”.

 

En pacer är en person som följer en löpare under del av loppet utan att själv delta i tävlingen. Det är dels en social funktion men framförallt en viktig säkerhetsfråga då löparna under senare del av extrema lopp kan vara så trötta att de springer fel.

Jag kommer med stor sannolikhet både vilja och behöva pacers så är du intresserad att hjälpa mig något varv eller så är du välkommen. Ett varv är 11.5 km och det finns energi att ta del av. Hör av dig.

Anmälan och mer information om pacers finner ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *